Конгресменът от Ню Йорк Джордж Сантос ще остане в американската история -

...
Конгресменът от Ню Йорк Джордж Сантос ще остане в американската история -
Коментари Харесай

Защо натириха гей политик от Конгреса

Конгресменът от Ню Йорк Джордж Сантос ще остане в американската история - само че не поради политическата си кариера, а по-скоро със свадите към нея. В петък той стана първият член на Камарата на представителите на Съединени американски щати, който е изпъден от нея от 2002 година насам. Отстраняването му се случи след невиждан избор, който беше подсилен даже от негови съпартийции от Републиканската партия.

Мандатът на Сантос беше белязан от голям брой неистини за предишното му и обвинявания в измами - всички от които бяха разкрити едвам след избирането му. В петък беше изработен третият опит за неговото изпъждане, откакто предходните две гласувания се провалиха. А той се оказа сполучлив с 311 гласа " за ", от които 105 пристигнаха от републиканци.

Срещу 35-годишния политик от окръг Куинс, Ню Йорк са повдигнати десетки федерални обвинявания,

в това число за интернет машинация, кражба на идентичност с утежняващи виновността условия и скрит план за осъществяване на закононарушения против Съединените щати.

Сред многочислените обвинявания, повдигнати против него, са свързани с това, че е харчил пари от акцията си за процедури с ботокс, пътувания и абонамент за OnlyFans - платформа, в която потребителите заплащат за порнографско наличие.

Всъщност Сантос е преследван от обвинявания в неистини и измами през цялата си кариера във Вашингтон -

от несъществуващо портфолио с недвижими парцели до лъжливи изказвания за колежанската му тапия.

По време на предизборната си акция Сантос се представяше пред гласоподаватели за " цялостното олицетворение на американската фантазия ": открит гей мъж, роден в семейство на бразилски имигранти, което се е издигнало до висшите етажи на Уолстрийт, преди да навлезе в света на политиката. Вълнението от успеха му обаче се оказа прекомерно малко.

Разказът на живота на Сантос стартира да се разпада, когато депутатът призна, че голяма част от историята му е напълно измислена - 

поради което си завоюва и славата на " абсурден измамник " във Вашингтон.

Миналото, което не е било

35-годишният конгресмен беше приветстван като първия републиканец с открита хомосексуална ориентировка, който е съумял да завоюва място в Камарата на представителите.

Според първичната версия на биографията му той се показва за първо потомство американец. Роден е в нюйорския квартал Куинс. Казва, че

баба му и дядо му " са избягали от еврейско гонене в Украйна,

открили се в Белгия и още веднъж са избягали поради преследванията по време на Втората международна война ". След това те отпътували за Бразилия, където са родени родителите му. Впоследствие майка му и татко му имигрират " в търсене на американската фантазия ".

Сантос твърди, че е получил своето обучение в колежа Барух в Ню Йорк, след което е станал " умел финансист и вложител на Уолстрийт " с опит в влиятелни компании, в това число Goldman Sachs и Citigroup.

Невероятно бурната му житейска история включва и роман за това по какъв начин майка му е била в офиса в южната кула на Световния търговски център по време на терористичните офанзиви на 11 септември 2001 година, само че е съумяла да се избави.

Голяма част от автобиографията му обаче се оказа неистина. 

Разследване на " Ню Йорк Таймс " разкри лъжите на Сантос, свързани с образованието, кариерата и даже изказванията му, че е бил звезда на волейболния тим в колежа.

Оказа се, че политикът е " разкрасил " историята за произхода си - като не е ясно дали той или роднините му въобще са евреи. Сантос в никакъв случай не е завършвал университет, не е работил Goldman Sachs и Citigroup. Той даже не е имал личен парцел в Ню Йорк, макар че по-рано споделя, че е имал 13 жилището, за които е " работил интензивно ".

Впоследствие конгресменът призна в изявление, че е изфабрикувал част от биографията си, с цел да получи поддръжката на гласоподавателите от своя регион.

" Бях ужасяващ измамник по тези тематики и това, което желая да кажа на американския народ, е, че позволих неточности, като се оставих на натиска на това, което смятах, че би трябвало да се направи [за да бъда определен за конгресмен] ", сподели той.

Не изключително дейна политическа активност

Сантос прекара общо 328 дни като член на Камарата на представителите на Съединени американски щати. Анализ на NBC News демонстрира, че за късата си кариера в Капитолия той е внесъл общо 40 законопроекта и резолюции,

само че нито един от тях даже не е приет и всички са отпаднали още на равнище комисия без да има гласоподаване.

По-голямата част от тематиките, с които се е занимавал, са били ориентирани към консервативни въпроси като имиграцията и граничния надзор, като има и специфичен законодателен текст, който е написал, с цел да се заяде с президента Джо Байдън. Той е озаглавен " Закон за отбрана на психическата подготвеност на изпълнителната власт от 2023 година "

Два от законопроектите му пък са кръстени на поп звезди - Закон за гарантиране на независимостта на дамите, показан в резюме като  " The SWIFT Act "  на името на Тейлър Суифт, и мярка, ориентирана към наложителното имунизиране, кръстена на рапърката Ники Минаж ( " The MINAJ Act " )

Изгонването

За 11 месеца на поста си Сантос се сблъска с безконечен поток от несъгласия и безчет апели за оставка от членове и на двете партии. През май му бяха повдигнати обвинявания за 23 закононарушения, измежду които за електронна машинация, пране на пари и кражба на публични средства. Той отхвърля обвиняванията и сега чака правосъден развой по тези каузи.

Последният удар против него обаче пристигна през ноември, когато комисията по нравственос откри, че той е употребявал " всеки аспект на кандидатурата си за конгресмен за персонална финансова полза ".

Джордж Сантос е едвам шестият политик, който е изпъден от долната камара на Конгреса на Съединени американски щати. първите трима са отстранявани поради това, че са се сражавали за Конфедерацията по време на гражданската война, а другите са били наказани за закононарушения.

Той публично към този момент не е част от законодателния орган. Официалният му уеб страница е неактивен, телефоните на чиновниците му не дават отговор, а табелата му пред неговия офис към този момент е отстранена.

Заради създалата се обстановка губернаторът на щата Ню Йорк ще би трябвало да насрочи нови избори, които евентуално ще се проведат през февруари идната година, написа boulevardbulgaria.bg.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР